设为首页收藏本站

中国会计视野论坛

QQ登录

只需一步,快速开始

微信登录

微信扫一扫,快速登录

通过快速通道考试啦

美国注册管理会计师认证(CMA®)
现在就加入吧!
CMA获得政府及各大企业集团一致推荐
CMA是您挖掘职业潜能的通关秘钥

视野思享会年费会员
一年内免费直播参与
历届活动视频回放
与爱学习群体共同成长

《跟卢子一起学Excel》
Excel知名公众号作者
随书扫码看视频学Excel
20万读者追随的真爱选择。

11年本来要参加考试,结果怀孕生孩子去啦。12年在家生娃当奶妈,8月份开始准备,今天查分幸运通过。看来我这孕傻还不是特别重。明年重返工作岗位,争取当个工作带娃两不误的辣妈。如果带娃有时间,争取献上考经一篇。

评分

什么是快速通道啊?
恭喜楼主,我也正要考这个,楼主分享下经验吧
同求经验啊!
回复 sunpen 的帖子

Cima gateway assessment
同喜同喜,我也通过了。总算有同路人了,好冷清啊!
你是在上财考得吗?
回复 dirknowitzki 的帖子

不是,我在北京。就是想通过发帖找到志同道合的人
I don't know if it is a good idea to write my exam experience in English. And I even do not know if forum admin could allow me to do that.ANyway,you have to write in English in cima exam. Therefore I would like to have a try. On one hand, it may provide some information with the friends who want to go for cima.O n the other hand, it enables me to practice English day by day considering I am a breast feeding woman my free time is limited and I still have stategic level and T4 to go.
回复 xixifloria 的帖子

Good idea! We are looking forward to reading it
回复 whaishan 的帖子

我的经验很简单也比较笨,主要是两块,一块是复习阶段,一块是考试时。
复习阶段:书看一遍,书后习题做一遍,全真试题最后阶段做。
考试时:写满三小时不得停笔就对了!
以上是我的笨办法。

评分

这个评估测试不一定要考试的吧?通过快速通道的评估后,11门可以免考,可以直接进入到战略级的考试。不知道我的理解对不对?
当然,评估测试是让自己学的知识做个检阅,然后再进入下一阶段考试。我目前也在准备评估考试。还望多指教。谢谢
回复 jasperyeung 的帖子

CIMA免考政策很多,具体我也不是清楚。很不走运,我是要参加的G1 Management Accountant Gateway 的考试的,通过考试才有资格免11门。。。
dirknowitzki 发表于 2013-1-21 09:37
回复 whaishan 的帖子

我的经验很简单也比较笨,主要是两块,一块是复习阶段,一块是考试时。

My experience mainly lies in three points

First you have to do some research about past exams question,which can be downloaded  official website. For example I just work through all f2 question in relation to financial reporting and I feel confortable when I awswer the question.

Secondly, you'd better have a good study text book for your reference.HOwever I would not recommend  the bpp version as I have uploaded in 2011. If you are an accountant with a few
Years experience  and knowledge already, it is just a waste of time.

Thirdly  you have to make many notes when preparing e2 and p2. Write every single point of your view about every topic and compare them with the study materials .Practice writing at least on a weekly basis.

Bear in mind cima is not cicpa. Its philosophy is easy life easy go. So even a breast feeding woman like me still have chance to pass 50

评分

回复 jasperyeung 的帖子

对,我参加的也是g1. 所谓测试评估就是考试的意思呀,m1 g1是同一考卷,内容涵盖e2 f2 p2.考试形式和内容以及要求和管理级相同,只是没有10分的题型,重点更突出而已。

你考的是什么?

what version of book do you recommend?
从前CIMA出版自己的study text.  现在是外判给Kaplan.  
我参加了KAPLAN的一个培训课程。教材也是由他们提供的。不过时间不太好,早晨9点或晚上11点。
回复 sunpen 的帖子

就是g1 CPGa CPGa 那个卷子